A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Плосківський ліцей Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області
Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

Голодомор 1932-1933 років

З 22 до 25 листопада у школі відбулись заходи щодо вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, метою яких було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє. Учні взяли участь в уроці-реквіємі "Голодомор 1932-1933"під час якого вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто став жертвою Голодоморів в Україні. Увазі учнів було запропоновано перегляд документального відео зі спогадами очевидців страшного голоду, що дало змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Бібліотекар школи розповів учням про жахливі картини знущання над українцями в 32-33-ті роки . Учні початкових класів виготовили незабудки, які прикріпляли на карту України, щоб вшанувати мільйони жертв Голодомору .

14:31 27.11.2019

День Гідності та Свободи

З нагоди відзначення річниці Дня Гідності та Свободи, 21 листопада в школі було проведено ряд заходів, спрямованих на вшанування патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси, європейський вибір нашої держави. Учні переглянули документальний фільм «Єднаймося заради Укаїни». Класні керівники в цей день провели виховні години на яких визначили значення слів “свобода та гідність”, долучились до хронології подій народного руху за незалежність та свободу. Під час інформаційної хвилинки в 2 класі учні разом із класним керівником намалювали малюнки та написали на них слова подяки героям-захисникам. В кожному класі було оформлено інформаційні куточки та проведено бесіди з учнями. У шкільній бібліотеці організовано книжкові виставки, присвячені героїзму учасників Революції Гідності. Хвилиною мовчання учні вшанували борців за волю України.

09:20 27.11.2019

Відзначення 75-ї річниці визволення Закарпаття

В рамках відзначення 75-річчя визволення Закарпаття від нацистських загарбників, з метою виховання патріотичного почуття, любові до рідної землі, у школі проведено виховні години"Вони визволяли наш край». Вчитель історії Білей М.П. розповів учням історичні факти про визволителів Закарпаття, партизанський рух в Україні та підпільників у ІІ Світовій війні. Хваста І.В. - завідувач шкільною бібліотекою, оформив виставку літератури "Ми будем довго пам’ятати і вам забути не дамо" та провів бібліотечний урок на тему: «Ніхто не забутий - ніщо не забуте».Організовано перегляд відеофільмів про Велику Вітчизняну війну.

14:00 08.11.2019

Місячник книги

З 1 по 31 жовтня 2019 у школі проходив місячник бібліотеки під девізом 

13:20 08.11.2019

Екскурсія до визначних місць Ужгорода

      У неділю, 27 жовтня, учні 8-х класів(класні керівники Куштан М. Ю. та Шулик І. М.) провели екскурсію до Ужгорода: відвідали обласний центр, щоб побачити старе село, Ужгородський замок та подивитися прем’єру фільму «Захар Беркут». Все побачене справило на учнів незабутні враження. За підтримки дирекції школи  учні мали  можливість цікаво і пізнавально провести своє дозвілля.

12:15 31.10.2019

Екскурсія у замок "Сент-Міклош"

25 жовтня 2019 року учні школи, слухачі факультативного курсу «Рідний край» та члени гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (кер. Шипович Ю.Ю.), відвідали старовинний, 15 століття, замок «Сент-Міклош». Екскурсовод розповіла юним краєзнавцям історію замку та села. Школярі мали можливість зробити селфі у будь-якому уподобаному ними місці Сент-Міклоської твердині ,а цікава екскурсія замком ще раз переконала юних краєзнавців у необхідності знати і любити рідну землю.

11:49 31.10.2019

Перемога Гартавел Ганни у конкурсі "Барви життя"

24 жовтня в Ужгороді у приміщенні Закарпатського академічного театру ляльок «БАВКА» відбувся відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», метою якого було залучення людей з інвалідністю до занять різними видами художньої творчості та мистецтва, виявлення нових талантів та обмін досвідом їх реабілітації та адаптації у суспільстві.Учениця нашої школи Гартавел Ганна Іванівна у номінації «Художня творчість: фото та декоративно-прикладне мистецтво ( виготовлення браслетів «Шамбала»)» посіла почесне І місце і поїде до Києва представляти нашу школу на Всеукраїнському фестивалі.

11:30 31.10.2019

Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений з 1991 року Генеральною Асамблеєю ООН. День літньої людини – це добре та світле свято, коли вшановують представників старшого покоління. У цей день було проведено ряд заходів, метою яких було виховати доброту, повагу до людей старшого покоління, уміння шанувати близьких людей. Волонтери нашої школи охоче допомагали одиноким та пристарілим: прибирали сміття та опале листя з двору, кололи дрова,прибирали в кімнатах та надали адресну допомогу продуктами харчування.

16:11 07.10.2019

Святкування Дня учителя

Один з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишається улюблений нами - День вчителя. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися.

15:24 07.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора