A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Плосківський ліцей Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області
Закарпатської області

Відзначення 300-річчя з дня народження Г. С. Сковороди

Дата: 20.12.2022 14:17
Кількість переглядів: 41

 

Його ім'ям називають кораблі, заклади освіти та науки, вулиці, населені пункти. Його філософську спадщину вивчають у багатьох країнах світу. Його духовний світ - безкраїй. Він виходив тисячі кілометрів і увійшов у вічність. Ім'я його - Григорій Сковорода. 3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з дня народження славетного українця, інтелектуала європейського рівня, народного учителя на всі віки - Григорія Савича Сковороди. Великий Українець, народний філософ, письменник-демократ, просвітитель-гуманіст, педагог, музикант, громадський діяч і сьогодні дає нам мудрі життєві поради, як і де шукати істину, у чому її суть. Григорій Сковорода сам "жив, як учив, і учив, як жив", своїм життєвим прикладом подаючи практичну науку людині, як їй перебувати у гармонії з цим світом. І сьогодні, через три сотні літ від дня народження видатного українця, Григорій Сковорода є нашим ідейним натхненником і учителем життя, чиї мудрі поради допомагають нам будувати свій вільний і демократичний світ. Бо без права мислити, шукати істину і говорити правду, за Сковородою, не варто і жити! Нас не здолає підступний ворог, якщо ми озброїмося мудрістю філософа: "Не братайтеся з тими, хто зло ховає". Сусід-аґресор прицільно нищить нашу культуру, руйнуючи снарядами музеї, релігійні святині, бібліотеки...

У нашій бібліотеці увазі читачів представлена книжкова виставка "І словом, і розумом, і життям своїм - мудрець", присвячена 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Отож, читаймо і перечитуймо мудре слово першого українського філософа Григорія Сковороди, вивчаймо його творчість, станьмо гідними його задумів і мрій!

Учитель мистецтва Інна Туряниця оформила книжкову виставку-портрет «Великий мислитель українського народу».

Філологи закладу підготували з учнями старших класів літературно-мистецький захід "Григорій Сковорода – мандрівний учитель життя". Учні ознайомилися з біографією та творчістю філософа, висловлювали свою думку, своє бачення, своє захоплення життям і творчістю геніального українця . Під час заходу акцентувалася увага не тільки на життєвому шляху Григорія Савича, а й на його життєві принципи.

Хоч не одне уже пройшло століття

З народження Сковороди,

Та мудре його слово

Жило, живе і житиме завжди...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора