A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Плосківський ліцей Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області
Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Щороку14 грудня у ліцеї згадують учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Тих, хто в мирний час, ризикуючи власним життям, виконав свій обов’язок та зупинив розповсюдження смертоносної радіації. Низький уклін кожному, хто дорогою ціною захистив від нищівного впливу найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття не тільки Україну, але й усе людство. Вічна пам'ять тим, хто вже не з нами.

15:18 14.12.2022

Міжнародний день волонтера

«Діймо разом сьогодні. Будьмо волонтерами для кращого завтра». Такий девіз Міжнародного дня волонтера цього року. Започаткований ООН у 1985 році – День відзначається щорічно на 5 грудня і має на меті засвідчити визнання для волонтерів у всьому світі. Також він має надихати ще більше людей брати на себе надважливу роль, якою є волонтерство. З нагоди цієї події волонтери нашого закладу відвідали одиноких людей. Вони принесли продукти харчування, допомагали по господарству, а також спілкувалися. Захід було спрямовано на виховання доброти, милосердя та небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги.

16:12 07.12.2022

Роковини голодомору

«Тоді їх міг врятувати хліб… Тепер нас врятує пам'ять» Сьогоднішній день – це день спільного болю, спільної пам’яті, спільного обов’язку. Обов’язку закарбувати в серцях пам'ять про тих безневинних, кого прирекли на страшну смерть – смерть від голоду. Голодомор – геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу шляхом штучно створеного масового голоду з метою знищення українців. У роковини Голодомору у ліцеї проведені виховні години на тему «Ми пам’ятаємо». Проведено акцію «Запали свічку». Учителем історії Півкач Л.Ю. проведено практичне заняття «Епоха Голодомору мовою документів, свідчень, чисел» та урок-реквієм «Голодомор. Трагічні сторінки історії України»

16:30 30.11.2022

Рідна мова – не полова: її за вітром не розвієш

Мова – одна з головних ознак нації, вона забезпечує єдність функціонування і розвиток етносу у просторовому і часовому вимірах. Мова – могутній дар животворчої й невичерпної скарбниці, з якої ми черпаємо уявлення про світ, свою родину й увесь свій край. До скарбниці рідного слова кожне покоління привносить коштовності глибоких сердечних порухів, історичні події, вірування та погляди. Українська мова змістом, багатством, глибиною й різноманітністю переживань, відбитих у ній, красою й мелодійністю посідає одне з перших місць серед мов народів світу. Саме вона підтримує свідомість національної єдності українського народу, любов до Батьківщини й пошану до себе.

13:51 10.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора