A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Плосківський ліцей Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області
Закарпатської області

Військово- польові збори - 2023

Дата: 09.05.2023 14:10
Кількість переглядів: 43

     

     Щорічно, відповідно до програми предмета «Захист України», наприкінці навчального року з випускниками закладів загальної середньої освіти проводяться навчально-польові збори.   

Навчально-польові збори — це своєрідний екзамен на вправність і мужність для старшокласника та проводяться з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів.

Метою навчального предмета «Захист України» є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту нашої держави та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання.

В цьому навчальному році військово-польові збори проводилися 5 травня – в м.Мукачево в Мукачівській ділянці полігону військової частини А 1556 (вогнева підготовка та проходження курсу тактичної медицини), 8 та 9 травня - на базі Плосківського ліцею (надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях, перегляд кінофільмів військово-патріотичної та домедичної тематики, ознайомлення з бойовою технікою та зброєю військових частин, з побутом і життям військовослужбовців, практичне виконання завдань, нормативів тощо).

Готовність Збройних сил України до виконання своїх функцій значною мірою залежить від її особового складу, зокрема підготовленості молоді до проходження військової служби. Зважаючи на важливість популяризації Збройних Сил України та виховання патріотично налаштованого молодого покоління, важко переоцінити важливість подібних заходів,  оскільки військово-патріотичне виховання передбачає формування любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних Силах України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора