A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Плосківський ліцей Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області
Закарпатської області

Вітаємо переможця МАН !!!

Дата: 14.02.2022 10:04
Кількість переглядів: 59

        На  карті успіху та досягнень Плосківського ліцею з'явилася ще одна перемога:   учень 11 класу Хваста Роман під керівництвом учителя української мови та літератури Шиповича Юрія Юрійовача, з дослідницькою роботою "Повчальні листи: з епістолярної спадщини Олександра Духновича" взяв участь у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, де посів почесне ІІІ місце.

      На конкурс Роман представив епістолярій (листування) Олександра Духновича, вибравши з нього (більше 114 листів у IV томі "Творів") "повчальні", тобто листування з учнем Акакієм Петроваєм (був і такий - педагогічний період у біографії цього душпастора).

     У своєму дослідженні Роман довів, що кореспонденція Духновича - не лише нове відкриття у педагогіці, порівнявши листування Будителя та його учня з "Повчаннями" Володимира Мономаха", "Листами до сина" лорда Честерфільда, "Листами до сина" Василя Сухомлинського й "Листами до сина" Василя Стуса, зробивши висновок щодо ефективності такого методу "дистанційного" навчання. Молодий дослідник провів паралель між епістолярієм Духновича та записами його щоденників.

     Вітаємо Романа та його керівника Юрія Юрійовича, пишаємось вами  та бажаємо успіхів у майбутніх боях, але лише на полі науки, полі відкриттів і досліджень!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора